Overweldigende succes voor “Ort der Verbundenheid” – De financiële middelen worden schaars

Mensen uit de hele wereld reageerden op de oproep om een poster te ontwerpen  voor hun familieleden die in het concentratiekamp Neuengamme gevangen zaten. De affiche-ontwerpen worden overgebracht op drukplaten, die permanent en openbaar worden tentoongesteld op het terrein van de Gedenkstätte KZ Neuengamme. Zo kunnen de affiches steeds opnieuw worden gedrukt en kunnen ze naar alle uithoeken van de wereld worden verspreid.

We krijgen veel enthousiaste reacties, om maar een voorbeeld te noemen: “Dit project is origineel en nieuw, een manier om op vandaag de herinneringen levendig te maken… prachtig. Het heeft ons een gevoel van vreugde om te denken dat onze neefjes op een dag naar Neuengamme kunnen komen en een spoor van mijn vader kunnen vinden… en van ons.”

 Helaas is de startfinanciering van het project niet voldoende voor de financiering van de drukplaten voor alle ingezonden affiches. Wij kunnen de productie van alle drukplaten voor ingezonden affiches garanderen tot 23 maart 2020. We zijn nu op zoek naar financiering om verdere drukplaten te realiseren via sponsoring en donateurs. Dit kan enige tijd duren. We vragen daarom uw geduld. De productie van een drukplaat kost ongeveer 100 euro. Wilt u de kosten voor de drukplaat van uw affiche zelf dragen of wilt u het project steunen met een donatie, laat het ons dan weten. Een donatie is echter geen vereiste voor deelname aan de gedenkplaats “Ort der Verbundenheit”..

Blijf a.u.b. uw afficheontwerpen doorsturen naar ons. Elke poster zal uiteindelijk worden toegevoegd aan het Ort der Verbundenheit!

Meer info:  info@neuengamme.be

Bron: https://reflections.news/nl/